dimarts, 2 de juny del 2015

L'estornell

Històricament els mestres cervesers designaven stout a les cerveses negres més potents del seu repertori. Per capitalitzar l’èxit comercial de les porter (cerveses més bebibles pels treballadors dels molls britanics), aquestes varen començar a anomenarse Porter Stout. 

L’ús del llenguatge ha fet que les stout comercials actualment siguin cerveses “de sessió”, mes lleugeres i caracteritzades pels aromes torrats, com per exemple la coneguda Guiness. 

L’Estornell és una Irish Dry Stout molt bebible, suau i poc calòrica. És una cervesa d’alta fermentació, molt fosca però lleugera, com l’ocell. La intensitat de l’ordi torrat, que dóna part del seu caràcter amarg i astringent, és balancejada per una certa acidesa provinent de la malta de blat. Tot això, arrodonit per un final de fruits secs i capuccino, gràcies a la malta xocolata.


Estil: Irish dry stout
Presentació: ampolla mitjana amb tap negre
Graduació alcoholica: 5,3º
Amargor: 26,5 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 173 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 10-12º
Consumir preferentment abans de: desembre 2015
Productor: Pablo,  Lot: 3/4/2015
Vota l'estornell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada