dilluns, 30 de setembre del 2013

Ens constituïm com a Club Cerveser

Dissabte 28 de setembre, dotze persones ens vam trobar a Can Navarra, Bordils, per constituïr una nova associació sense afany de lucre que tindrà per nom Club Cerveser Can Navarra. Aquesta entitat jurídica ens permetrà autoabastir-nos de cervesa artesana i alhora compartir les despeses originades en la producció casolana.El funcionament és molt simple. Totes les persones sòcies poden produïr i adquirir cervesa. Un cop al mes els socis i les sòcies reben un correu electrònic en el que s'informa dels lots de cervesa que s'han produït i del cost que té cada cervesa per sufragar-ne les despeses que han tingut els productors. Els socis poden decidir lliurement participar o no de cada lot i, en cas de fer-ho, la quantitat de cervesa que desitgen, utilitzant els canals que l'associació posa a disposició per informar als socis dels lots disponibles. El cost de les cerveses estan estipulats per l'assamblea. Consulta'ls aquí.

La cervesa es distribueix en envasos retornables que tenen un valor inicial de 50 cèntims d'€. Les ampolles s'han de tornar netes per dins i per fora a punt per esterilitzar i tornar a fer servir. Una ampolla que no estigui neta perd el seu valor econòmic.

La comanda mínima és d'una caixa de 12 ampolles de 33cl. per amortitzar mínimament els desplaçaments. Dins una caixa es poden combinar cerveses diferents de les que hi han disponibles. Les comandes es fan d'acord amb aquest procediment. Si una cervesa no t'ha agradat, la pots bescanviar per una altra d'un altre tipus d'acord amb la nostra política de devolucions.

Les cerveses que s'aniran oferint estan previàment acordades segons una planificació que s'estableix per cursos de setembre-juliol que es poden consultar al web principal. Per tal de consumir-la en òptimes condicions recomanem seguir els consells de conservació.

Aquesta és una activitat social col·lectiva d'autoproducció de cervesa casolana. L'activitat té caràcter privat i està restringida només a les persones associades. La venda a persones no sòcies està prohibida. Per a fer-se soci cal pagar una quota inicial de 6€ corresponent a una caixa d'envasos buits.

Totes les persones sòcies que participen en la producció d'un lot de cervesa assumeixen que estan autoproduïnt la seva cervesa de forma col·lectiva i sol:lidària i que, en tant que cervesa casolana, aquesta no té ni necessita registre sanitari, ni és objecte de cap activitat econòmica mercantil, no tributa perquè no es comercialitza, ni és considerada en cap cas una venda. El que fem és compartir solidàriament les despeses de la producció per a benefici col·lectiu..

A més de l'autoabastament de cervesa el Club organitza activitats internes com cuinades obertes, cates, maridatges, sortides i, amb l'arribada de l'estiu, la l'assamblea anual de socis i la festa de fi de temporada. També participem en activitats per a la difusió de la cervesa artesana, organitzem compres col·lectives, col·laborem amb entitats anàlogues o qualsevol altre activitat que l'assemblea de socis decideixi que interessa. Aquest és el calendari d'activitats previst per aquest curs

Si vols més informació pots consultar també els nostres estatuts.

Brindem per una llarga vida al projecte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada