dilluns, 2 de febrer de 2015

Ambre


La família de les cerveses ambre dona lloc a cerveses complexes de gust, amb cos, i que tenen en comú el característic color de la pedra ambre. Per aconseguir aquestes característiques cal una bona tria dels ingredients, una elaboració metòdica i una maduració llarga. Com la majoria d’estils americans, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb la gran presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta ambre, que dóna un color vermell intens i molta dolçor residual, i la malta fumada que li aporta un aroma característic. En la cocció duu un toc especiat de cardamomo i d’anís estrellat que potencien l’aroma de malta i fum.
Aquesta recepta, que cada hivern tenim ocasió de tastar, és ideal per prendre com a copa, al vespre, i fruir de la seva complexitat.

Estil: american amber ale
Presentació: ampolla de 33cl amb tap daurat amb punt negre
Graduació alcoholica: 5,5º
Amargor: 30 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 165 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: Entre 8 i 10º
Consumir preferentment abans de: juny 2015
Productor: Enric,  Lot: 4/11/2014

Vota l'ambre

Cap comentari:

Publica un comentari