La família de les cerveses ambre dona lloc a
cerveses complexes de gust, amb cos, i que tenen en comú el característic color
de la pedra ambre. Per aconseguir aquestes característiques cal una bona tria
dels ingredients, una elaboració metòdica i una maduració llarga. Com la
majoria d’estils americans, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb
la gran presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta ambre, que
dóna un color vermell intens i molta dolçor residual, i la malta fumada que li
aporta un aroma característic. En la cocció duu un toc especiat de cardamomo i
d’anís estrellat que potencien l’aroma de malta i fum.
Aquesta recepta, que cada hivern tenim ocasió de
tastar, és ideal per prendre com a copa, al vespre, i fruir de la seva
complexitat.
Estil: american amber ale
Presentació: ampolla
de 33cl amb tap daurat amb punt negre
Graduació alcoholica: 5,5º
Amargor: 30 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 165 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: Entre 8 i 10º
Temperatura òptima de consum: Entre 8 i 10º
Consumir preferentment abans
de: juny 2015
Productor: Enric, Lot: 4/11/2014Vota l'ambre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada