La flor del llúpol és el gran additiu de la cervesa. Li aporta l'amargor, part del gust i bona part de l'aroma. Com totes les flors, els aromes del seu pol·len es perden exponencialment amb el pas del temps. Setembre és l'època de recol·lecció del llúpol. I com cada any aprofitem aquest mes per fer una elaboració amb llúpol fresc recent collit a Bordils.
Per gaudir d'aquesta frescor una recepta d'una pale ale discreta amb baix contingut alcohòlic que no robi protagonisme al convidat del setembre i els seus subtils aromes
cítrics i herbals. La cuinada està feta amb la tècnica "continus hopping" en la que s'addiciona llúpol periodicament tant en la maceració com en les diferents fases de cocció.
Estil: american pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap verd
Graduació alcoholica: 4,3º
Amargor: 32 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 155 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir
preferentment abans de: novembre 2015
Productor: Enric, Lot: 22/9/2015
Productor: Enric, Lot: 22/9/2015
Vota la de llúpol fresc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada