dilluns, 5 d’octubre de 2015

Albión



Fins que al segle XVIII es va generalitzar l'ús del coque per assecar i torrar la malta, les cerveses eren sempre fosques i fumades. La incorporació d'aquesta tecnologia va permetre que les ales fossin pàl·lides, essent anomenades "Pale Ale". Aquestes cerveses mes pàl·lides eren més llupolades i per tant més amargants que altres cerveses populars com les "Mild" o les "Porter", motiu pel qual es varen començar a anomenar "Bitter". Tant és així que al segle XIX les expressions "Bitter" i "Pale Ale" eren sinònims a Anglaterra. Així l'estil Bitter es un estil molt ampli que inclou cerveses de 3 fins a 7º d'alcohol i de daurades a ambarines.
L'Albion és una Bitter clàssica (estrictament una Extra Special Bitter pel que fa a la tenor alcohòlica) feta amb ingredients tipicament anglesos (malta Marris Otter, Llupol East Kent Goldings i llevat tipus English Ale) que podria considerar-se una cervesa de sessió donada la facilitat per beure-la. Esperem que gaudiu amb ella de l'expedició pels estils anglesos.


Estil: english pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap daurat
Graduació alcoholica: 4,3º
Amargor: 40 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 149 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 10-12º
Consumir preferentment abans de: febrer 2016 Productor: Pablo,  Lot: 12/9/2015

Vota l'Albión

Cap comentari:

Publica un comentari