dilluns, 3 de febrer de 2014

American àmber



La família de les cerveses àmber dona lloc a cerveses complexes de gust, amb cos, i que tenen en comú el característic color de la pedra àmber. Per aconseguir aquestes característiques cal una bona tria dels ingredients, una elaboració metòdica i una maduració llarga. Com la majoria d’estils americans, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb la presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta àmber, que dóna un color vermell intens i molta dolçor residual, i la malta fumada que li aporta un aroma característic. En la cocció duu un toc especiat de cardamomo, anís estrellat i també una addició tardana de gengibre fresc afegit durant la fermentació.
Aquesta recepta, que ja vam tenir ocasió de tastar l’hivern passat, és una cervesa ideal per prendre com a copa, al vespre, i fruïr de la seva complexitat.

5º alcohòlics. 161 Kcal./ampolla de 33cl, 30 Ibus
Servir entre 8 i 10ºC 
Consumir preferentment abans de desembre 2014.
Productor: Enric. Lot: 14-12-13

Cap comentari:

Publica un comentari