dilluns, 3 de febrer del 2014

Kölsh


La kölsch és una cervesa rossa de baixa graduació i poc amarga. S’elabora com una ale, però es fermenta com una lager per això està dins la categoria de cerveses híbrides.
  

Aquest estil va néixer a principis  del segle XX a la ciutat alemanya de Colònia, encara que els seus orígens es remunten a l’any 874 d.C. A finals del segle XIX les lager pàl·lides importades de Bohèmia entraven amb força als mercats locals. Els cervesers de Colònia van decidir contraatacar amb la seva pròpia cervesa pàl·lida i van unificar l’estil per crear una denominació d’origen que els permetés fer front a la invasió lager. 
 
És una cervesa molt fina i mesuradament deliciosa, que es pot beure en quantitat perquè no cansa al paladar. Però la seva mesura en el sabor, l’amargor i l’aroma amaguen una complexitat tècnica en el procés d’elaboració per aconseguir la transparència i la suavitat adequades a l’estil. Per això, aquest ha estat l’estil designat per a la competició estatal de l’associació de cervesers casolans (ACCE), i en la qual aquesta kölsh representarà al nostre Club cerveser.


5,1 º alcohòlics / 22 Ibus / 148 Kcal/ampolla de 33cl

Servir entre 6 i 8º

Consumir preferentment abans de juliol 2014.

Productors: Pablo i Enric. Lot: 18-12-13


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada