dissabte, 2 de novembre del 2019

Popeie


Un any més, amb l'arribada de la tardor , podem saborejar una scottish strong, popularment anomenada wee heavy. Les escoceses són cerveses denses, profundes, càlides, molt maltoses i poc o gens amargues.
 

El seu rang alcohòlic es situa en la banda alta, que s’aconsegueixen amb un llarg macerat amb molt cereal i la mínima aigua per aconseguir un most dens i caramelitzat, que encara es concentra més degut a una llarga cocció que el deixa més caramelitzat. Aquest most tan ple de sucres es sotmet a una intensa i llarga fermentació per aconseguir un perfil net clarament maltòs i càlid amb aromes de mora, pruna, orellana i figa.



La Popeie és un bon exemple d’aquest estil. Amb els seus 8º compleix amb la dita escocesa de que recordes la primera que beus però mai no recordes la última. És una cervesa que requereix haver dinat o sopat abans de prendre-la, de fet la seva dolçor la fa ideal com a postre. Cal prendre-la a temperatura ambient i no vol pressa, s'ha de saborejar a poc a poc disfrutant del regust de les maltes darrera cada glop, tal com seria un porto al món del vi.


Estil: scottish strong
Presentació: ampolla de 33cl amb tapbronze
Graduació alcoholica: 7,9º
Amargor: 46 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 300 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum:  12-14º
Consumir preferentment abans de: novembre 2020
Productor: Enric,  Lot: 12/3/2019


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada