diumenge, 1 de setembre de 2019

Kveik

La recerca de llevats rústics, que hagin perdurat en el temps, va portar als laboratoris a la granja del senyor Sigmund al sud de Noruega, el qual mantenia el cultiu de llevat amb un curiòs collarí fet d'espines de peix seques, la porositat de les quals permetia que el llevat les colonitzés i es conservessin allà seques fins al següent ús. Aquest mètode, inversemblant per nosaltres per les nostres temperatures, va crear una soca de llevat que fermentat a temperatures elevades (30-35 graus, com si fos un iogurt) dona unes cerveses refrescants amb un lleuger record a la pela de taronja.

Sigui com sigui, resulta que aquest llevat cultivat a Noruega, que allà havien de mantenir-lo amb una font de calor perquè fermentés, el fa ideal justament pels països més meridionals com el nostre. Ironies del destí que ara ens permeten disfrutar amb més facilitat que en el país nadiu d'una cervesa tradicional noruega. Les kveik tenen un perfil rústic i alhora refrescant que ens encanta.



Estil: Kveik
Presentació: ampolla mitjana amb tap groc
Graduació alcoholica: 5º
Amargor: 38 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 150 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: octubre 2019
Productor: Enric Lot: 11/6/2019

Vota la Kveik

Cap comentari:

Publica un comentari