dijous, 26 de setembre del 2019

Epiphany

L'epiphany es la cervesa de sègol feta cada any a la tardor. Es una cervesa  que any rere any va tenint diferents versions, amb el denominador comú del sègol, un cereal rústic que aporta una gran complexitat a les cerveses. 

Enguany hem volgut fer una rye neipa, es a dir una cervesa de sègol amb caracter llupolat i tèrbola. Concretament predominen els llúpols rakau i wai-iti, neozelandes, posats en grans quantitats en dry-hopping, és a dir al final de la fermentació per fer l'extracció de l'aroma en fred i potenciar l'aroma. En boca es una cervesa de pas complexe i sedós degut al elevat contingut proteic del sègol, que recorda a un suc de fruites amb gustos tropical procedents del llúpol.

Es una birra densa i complexa però fàcil i agradable al paladar, una epifania en boca que resulta aperitiva per si sola.

Estil: rye neipa
Presentació: ampolla mitjana amb tap verd
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 42 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 293 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 6-8º
Consumir preferentment abans de: novembre 2019
Productor: Enric,  Lot: 26/8/2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada