dissabte, 3 de desembre del 2016

Suprema

El Nadal es una época de convits i àpats col·lectius en els que tothom intenta aportar coses bones per compartir. Sigui amb l'excusa d'una trobada familiar o d'un sopar amb amics, aprofitem per portar coses que esdevenen extraordinàries per nosaltres mateixos, i amb l'excusa, ens fem aquests petits regals. És part de la màgia del Nadal. 

D'aquí neix la Suprema, una cervesa que vol excel·lir per damunt de totes i esdevenir un fet extraordinari digne de compartir en aquestes dates. Es tracta d'un lot molt limitat d'una imperial ipa, un estil en el que trobem tot el grà i tot el llúpol en perfecte equilibri a pesar dels seus 9,5º i dels seus 100 ibus d'amargor. Aquest equilibri la fa bebible i deixa un record en boca que convida a fer el següent glop. L'aroma evoca un coctel de fruites tropicals i flors de primavera fruït de la combinació per una part d'una fermentació primària amb brettanomices trois, que aporta aromes de pinya i maracuyà, i per altra part de les adicions tardanes de llúpols neozelandesos que contribueixen a la complexitat aromàtica amb notes de mandarina, papaia, mango... 

Tot i que la seva targeta de presentació, és una cervesa apta per  tots els públics, doncs en boca resulta suau i agradable. Ideal per acompanyar aperitius contundents en els que cal despertar la gana.

Estil: imperial india pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap verd
Graduació alcoholica: 9,5º
Amargor: 110 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 258 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: febrer 2016
Productor: Enric,  Lot: 17/10/2016

1 comentari: