dissabte, 3 de desembre del 2016

Làmbica de Nadal


Si les cerveses estan normalment fermentades amb llevats (sacharomyces cerevisae), les cerveses làmbiques o de fermentació espontània són cerveses que a més dels llevats fermenten també amb bacteris (brettanomyces, pediococcus, lactobacillus...). Aquests nous agents a part de generar l'alcohol i el gas tenen la propietat d'acidificar la cervesa i aportar-li matissos dificilment assolibles només amb els llevats. Bona part de la producció mundial de cerveses làmbiques es concentra a Bèlgica, on s'el·laboren des de molt abans que Pasteur descobrís el microscopi.
 
Enguany hem volgut donar-li una volta més a la tradicional cervesa de Nadal amb una fermentació làmbica.

És una cervesa de molt cos, càlida pel seu elevat grau, potent gust i fortament especiada, el·laborada amb 8 maltes, una tria de llúpuls nobles i especiada amb anís estrellat, coriandre, anís verd, clau, cardamomo, gengibre, nou moscada, canyella i mel.

El mèrit d’aquesta cervesa consisteix en que no es pugui identificar cap de les espècies que li donen el gust i l’aroma, per això s’usa una família de llevats i bacteris i es deixa madurar durant nou mesos. És una cervesa molt especial que fuig dels cànons tradicionals de la cervesa als que estem acostumats.


Estil: belgian special christmas
Presentació: ampolla de cava de 75 cl amb tap daurat
Graduació alcoholica: 7,2º
Amargor: 30 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 490 Kcal/ampolla de 75 cl.
Temperatura òptima de consum: 10-12º
Consumir preferentment abans de:març 2017
Productor: Enric,  Lot: 11/3/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada