dilluns, 3 de març del 2014

Popeye beer


Aquesta temporada hem tingut ocasió de tastar bona part del repertori escocés. Si bé vam començar per la més lleugera de 60 xílings, després la de 80 xílings, és lògic doncs que acabem amb la més forta de la gama, l'scottish strong, popularment anomenada wee heavy. Les escoceses fortes són cerveses denses, profundes, càlides, molt maltoses i poc o gens amargues


El seu rang alcohòlic es situa en la banda alta, entre els 6,5 i els 10º, que s’aconsegueixen amb un llarg macerat amb molt cereal i la mínima aigua per aconseguir un most dens i caramelitzat, que encara es concentra més degut a una llarga cocció que el deixa més caramelitzat. Aquest most tan ple de sucres es sotmet a una intensa fermentació per aconseguir un perfil net clarament maltòs i càlid amb aromes de mora i figa.



La Popeye beer és un bon exemple d’aquest estil. Amb els seus 8º compleix amb la dita escocesa de que recordes la primera que veus però mai no recordes la última. És una cervesa que requereix haver dinat o sopat abans de prendre-la i que no vol pressa, cal saborejar-la a poc a poc disfrutant del regust de les maltes darrera cada glop.


8º alcohòlics / 22 IBUS d’amargor / 269 Kcal/ampolla de 33cl

Servir entre a 10º
Consumir preferentment abans de desembre 2014.
Productor: Enric. Lot: 3-2-14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada