dilluns, 2 de desembre de 2013

Escocesa de 80 xílings



Una de les cerveses més ben valorades de la temporada anterior va ser l’escocesa de 60 xílings, que vam poder gaudir el passat mes de juny, per la seva baixa graduació i el seu sabor característic de les cerveses escoceses. Ara tenim l’ocasió de gaudir de la seva germana gran, la de 80 xílings. Més fosca, més densa, amb més cos i tot l’aroma de Escòcia dins la copa.

La principal característica d’aquestes cerveses és el seu cos, fruit d’un macerat a més temperatura de l’usual i una cocció que busca la caramelització del most. Cinc maltes torrades diferents, i flocs de blat de moro acompanyen a la malta pilsner per crear una complexitat de gust de cereals que fan de base a tres llúpols molt aromàtics i amb un toc de canyella. La combinació dona com a resultat una cervesa de gran qualitat per disfrutar com a copa de vesprada o de mitja tarda. 



4,7º alcohòlics, 165Kcal/ampolla de 33cl
Servir entre 12 i 14º

Cap comentari:

Publica un comentari