Una altra
cervesa típicament tardoral de caràcter suau, dolç i agradable al paladar. Les
porter són cerveses negres on predominen les maltes per damunt de tots els
altres ingredients. Dins aquest estil, la brown porter, és la menys fosca de
les cerveses. El seu color marró intens s’aconsegueix amb maltes torrades i
caramelitzades carregades de sucres no fermentables que sobreviuen al procés de
fermentació i són les que li aporten el caràcter dolç.
En aquesta
ocasió buscava ressaltar la dolçor terrosa de la garrofa, una tavella que
malgrat ara es poc apreciada temps enrera s’usava com a succedani de la
xocolata. D’entre les maltes presents en aquesta cervesa hi ha una important
presencia de malta xocolata, una malta d’ordi que té uns aromes que recorden al
cacau i que es barregen amb el gust la garrofa de forma molt bona.
Aquesta és una
cervesa de tres glops malgrat la seva graduació. Per gaudir-la bé no convé que
estigui massa freda. Se li aprecien aromes de nous, castanyes i cacau i una
sensació en boca agradable que la fa molt bebible a totes hores.
4,9º alcohòlics, 150Kcal/ampolla de 33cl
Servir a 14º
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada