Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita
de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava
d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les
parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de
codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una
fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable. La idea
d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa
aromàtica i afruitada com a aperitiu de les festivitats nadalenques.
La recepta és d’estil americà amb incorporacions molt tardanes de llúpol
fresc de la varietat Columbus per evitar una amargor excessiva i aprofitar tot
l’aroma i el sabor, en combinació amb el codony.
5,5º alcohòlics, 194Kcal/ampolla de 33cl
Servir entre 6 i 8º
Consumir preferentment abans de març 2014.
Vota la Cydònia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada