dilluns, 2 de desembre de 2013

Cydònia



Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable. La idea d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa aromàtica i afruitada com a aperitiu de les festivitats nadalenques.

La recepta és d’estil americà amb incorporacions molt tardanes de llúpol fresc de la varietat Columbus per evitar una amargor excessiva i aprofitar tot l’aroma i el sabor, en combinació amb el codony.

5,5º alcohòlics, 194Kcal/ampolla de 33cl
Servir entre 6 i 8º
Consumir preferentment abans de març 2014.


Vota la Cydònia 

Cap comentari:

Publica un comentari