dilluns, 4 de febrer del 2019

Weast coast

Les tradicionals indian pale ale angleses, conegudes com IPAs, eren cerveses fetes a la metròpoli anglesa per exportar a les colònies de les indies. Eren cerveses amb molta quantitat de llúpol que, per què les seves propietats antisèptiques, facilitava la conservació en els llargs viatges amb vaixell. Avui però les IPAs no tenen gaire a veure amb les originals angleses.

Quan als anys 70 els americans van versionar aquest estil usant els llúpols americans, més cítrics i resinosos, van revolucionar el món de la cervesa al descobrir que el llúpol més enllà d'aportar amargor i estabilitat pot esdevenir un element més que aporti sabor i aroma. Des de llavors ha plogut molt, i l'estil ha evolucionat, s'ha dividit i diversificat i al Club ens agrada portar-vos diferents mostres durant l'any.

Aquesta és una IPA clàssica de la costa oest dels EUA, podríem dir que és la versió que més s'acosta a les originals ipes dels anys 70. De perfil sec però no massa, amargor moderada però present i les típiques notes cítriques dels llúpols americans. Com a curiositat cal dir que els llúpols americans usats en aquesta cervesa són produïts a Cassà de la Selva, així que és una IPA típicament americana però molt gironina. La seva amargor la fa ideal com a aperitiu però també per acompanyar àpats lleugers o picants.

Estil: American IPA
Presentació:ampolla de 33cl amb tap taronja
Graduació alcoholica: 6,8º
Amargor: 55 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: abril 2019
Productor: Joan Gutierrez,  Lot: 13/01/18


Vota la weast coast

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada