dimarts, 26 de febrer del 2019

Kölsch

La kölsch és una cervesa rossa de baixa graduació i poc amarga. S’elabora com una ale, però es fermenta com una lager per això està dins la categoria de cerveses híbrides.
  
Aquest estil va néixer a principis  del segle XX a la ciutat alemanya de Colònia, encara que els seus orígens es remunten a l’any 874 d.C. A finals del segle XIX les lager pàl·lides importades de Bohèmia entraven amb força als mercats locals. Els cervesers de Colònia van decidir contraatacar amb la seva pròpia cervesa pàl·lida i van unificar l’estil per crear una denominació d’origen que els permetés fer front a la invasió lager. 
 
És una cervesa molt fina i mesuradament deliciosa, que es pot beure en quantitat perquè no cansa al paladar. Però la seva mesura en el sabor, l’amargor i l’aroma amaguen una complexitat tècnica en el procés d’elaboració per aconseguir la transparència i la suavitat adequades a l’estil.

Presentació: ampolla mitjana amb tap daurat
Graduació alcoholica: 5º
Amargor: 22 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 148 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 6-8º
Consumir preferentment abans de: maig 2019
Productor: Pablo,  Lot: 3/1/2019


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada