diumenge, 2 de juliol del 2017

New Zealand ipa

El llúpol està de moda, és innegable. La majoria de cerveses artesanes del mercat ara mateix són llupolades o molt llupolades i els estils clàssics són cada vegada més rars de trobar. Sortosament el nostre club abarca una gran quantitat d'estils, entre ells molts clàssics, però no per això hem de deixar de llegir el que es mou a l'avanguarda del panorama cerveser mundial.

Si inicialment van ser els llúpols americans els que van revolucionar estils originàriament anglesos, com les india pale ale, ben aviat el focus es traslladarà a l'hemisferi sud. Nova Zelanda és  avui per avui el paradigma dels sabors i els aromes més refinats.

Després d'anys d'experimentació creuant varietats nobles han aparegut llúpols amb noms que evoquen la cultura maorí com motueka, kohatu, waimea, rakau, wai-iti, riwaka... tots ells potents potenciadors de l'aroma que van des del mango a la llima, passant per un ampli registre de fruites tropicals.

La new zealand és una mostra del que donen de si els ingredients de les antípodes. Una barreja de motueka i waimea en una ipa d'estil oceànic, fermentada amb llevats australians, que dona com a resultat una cervesa fresca, bebible i d'una amargor fina i persistent. Un humil tribut que des del club volem fer al treball silenciòs que des de fa anys fan els pagesos zelandesos per buscar l'excel·lencia.

Estil: nz india pale ale
Presentació: ampolla de 33cl amb tap verd
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 50 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 150 Kcal/ampolla de 75 cl.
Temperatura òptima de consum: 2 - 4º
Consumir preferentment abans de: setembre 2017
Productor: Pablo,  Lot: 20/5/2017

Vota la nzipa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada