dilluns, 12 de juny del 2017

Un brindis pel 5è aniversari del Club cerveser Can Navarra



Tot i que informalment hem fet cervesa de forma col·lectiva des del 2011, el club cerveser Can Navarra es va constituir formalment el setembre del 2013, a l'assemblea fundacional que una trentena de socis i sòcies vam celebrar al patí de Can Navarra, la casa que acull la seu social, va donar nom al projecte i on tenim un dels obradors on s'elabora la cervesa que mes a mes podem degustar.

Des de llavors, hem crescut i millorat, tant en qualitat com en funcionament. Actualment som 115 socis consumidors i tres productors, tot i que esperem que ben aviat alguns dels socis consumidors passin a ser productors. A diferencia del que sol passar en el món empresarial, en aquest club no volem crèixer gaire més. Estem bé amb aquest volum i aquest ritme, que ens permet gaudir tres cerveses diferents cada mes, unes 36 l'any, en una roda que  es repeteix amb algun canvi cada any. En aquests 5 anys hem gaudit de 50  cerveses diferents cosa que gairebé abarca tot el repertori d'estils del món.

Som fidels a la filosofia de km 0 i a una manera de funcionar que, si bé en el seu dia va ser pionera, ha estat imitada en diferents punts de l'estat espanyol. La nostra web rep cada mes prop de 1.000 visites que segueixen amb atenció les nostres novetats cerveseres, algunes de les quals han estat imitades per cerveseres professionals del món artesà.

En aquests cinc anys hem fet moltes activitats: cursos d'estils, maridatges, cuinades obertes, visites organitzades, excursions a festivals, produccions en col·laboració amb empreses del sector, participació en congressos i fires, etc. Creiem que tot aquest bagatge, juntament amb la originalitat i la perícia amb que s'elaboren les nostres cerveses ha fet que, malgrat no som una empresa, ni competim en el mercat, ni fem publicitat, ni és fàcil trobar-nos, siguem molt ben considerats dins el panorama cerveser de Catalunya i també estatal. Com ho demostra el fet que cada anys les nostres cerveses quedin en els primers llocs de les més ben valorades de les que es tasten en el congrés estatal de cervesers casolans.

Crec doncs que amb la humilitat que caracteritza les nostres aspiracions com a projecte local, el cinquè aniversari és un bon moment per treure pit i sentir-nos tots, socis productors i consumidors, orgullosos del club que hem creat i que ens permet tenir cerveses de gran qualitat amb un cost que està per sota dels preus de mercat i establir una dinàmica social viva on la cervesa és l'excusa per conèixer'ns i passar-ho bé.


Amb aquest esperit cada any fem una festa de fi de temporada a primers de juliol, on coincidim tots els socis i les sòcies i passem una vetllada molt agradable fent coneixença i descobrint tot el que tenim en comú. Enguany doncs la festa haurà de ser més grossa per celebrar aquest 5è aniversari. Volem que vingui tothom, que porteu els amics i la familia. Tindrem cervesa per a tothom i compartirem tot el que vulgueu portar per acompanyar-la i poder fer un sopar a peu dret.

També, per commemorar el 5 anys, farem una tirada de samarretes per noi i noia amb disseny gentilesa d'en Marc, soci creador del nostre logotip i sempre ben predisposat a tot el que se li demana. Les samarretes les farem per encàrrec, així que tothom que en vulgui que s'apunti aquí i digui la talla.

Per molts anys més poguem seguir fent camí junts gaudint de la poesia líquida que ens fa la vida més alegre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada