La Gavarra va ser la primera cervesa del Club i encara es manté en la recepta original. És una interpretació catalanitzada de l'estil brown ale anglés. Les cerveses fosques d’estil brownale, tant populars als pubs anglesos, no es poden catalogar dins la família de
les cerveses negres o porters perquè, al contrari de les anteriors, són lleugeres i de menor
grau alcohòlic. El color és tirant a fosc però mantenint la transparència.
Aquesta en concret és una recepta feta amb malta pale i diverses maltes
caramelitzades amb un toc d’ordi torrat, que és la que aporta el color fosc.
El
seu gust peculiar es deu al llevat anglés i també a l'adició de taronja fresca en la cocció. És una cervesa, que tot i la seva
lleugeresa, té molts matissos en el seu gust,
per això pot prendre’s a qualsevol hora, sola o acompanyada.
Graduació alcoholica: 4,2º
Amargor: 22 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 132 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 8-10º
Consumir
preferentment abans de: setembre 2015
Productor: Enric,
Lot: 2/4/2015Vota la Gavarra
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada