dimecres, 3 de desembre de 2014

Cydònia



Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable.

La idea d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa aromàtica i intensa que combini amb l’estil americà de les indian pale ale, que són cerveses seques, molt llúpulades i amargues i de grau elevat. És l’estil cerveser que està triomfant més entre les microcerveseries independents i que té el seu orígen en les cerveses que Anglaterra enviava a les Índies i que necessitava una major presència d’alcohol i amargor per arribar en condicions òptimes després de viatjar durant mesos en les bodegues dels vaixells que conectaven la metròpoli amb les seves colònies.



Estil: india pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap platejat
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 45 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 160 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: abril 2015
Productor: Enric,  Lot: 9/9/2014

Vota la cydònia

Cap comentari:

Publica un comentari