dimecres, 3 de desembre de 2014

Cervesa de cava


Aquesta és una cervesa d’estil inèdit doncs combina de forma poc ortodoxa el procés cerveser amb el procés d’el·laboració del cava. L’objectiu és aconseguir una cervesa molt cristal·lina, de sabor subtil que recordi al cava. Per això s’han emprat les maltes més clares i fines i llúpuls elegants, com la varietat nelson sauvin, que dona notes de pera i meló madur. Per a la fermentació s’ha importat llevat de champagne originari d’aquesta regió francesa. Aquest llevat treballa de forma lenta i continua durant un any, fins a finalitzar la fermentació. La carbonatació s’ha fet seguint el mètode brut nature que consisteix en guardar part del most originàri per afegirlo al most fermentat i provocar una segona fermentació en l’ampolla que li aporti una escuma fina. És una cervesa curiosa i elegant per servir en copa de capa i brindar durant les festes nadalenques com a bon substitut del cava.

Estil: inèdit
Presentació: ampolla de cava amb caputxó daurat
Graduació alcoholica: 5,8º
Amargor: 23 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 450 Kcal/ampolla de 75 cl.
Temperatura òptima de consum: 4º
Consumir preferentment abans de: juny 2015
Productor: Enric,  Lot: 28/1/2014 
Opcional: bossa regal de paper daurat amb nanses de cordó.

Vota la cervesa de cava

Cap comentari:

Publica un comentari