divendres, 3 de gener del 2020

Panotxa

Les cream són cerveses tan desconegudes com interessants. Es tracta d'un estil on es busca la sensació "crisp" que diuen els americans, és a dir, una cervesa tan seca que permeti fer un espetec amb la llengua en acabar el glop.

El que em sembla més atractiu de les "cream" és que s'elaboren amb un percentatge important de blat de moro, cereal molt abundant als EUA, però també a casa nostra. El blat de moro dóna a aquestes cerveses un sabor maltòs conegut que recorda a les panotxes bullides o fins i tot als famosos kellogs. Això permet que malgrat és una cervesa molt seca, el gust del blat de moro la faci agradable en boca.

La panotxa està fermentada amb llevat lager, que fermenta a baixa temperatura, per incrementar la sequetat i alhora aportar finor i elegància en el tast. Com tots els estils americans, en aquesta els llúpols cítrics també hi són presents. Ben freda és el complement ideal com a aperitiu o per acompanyar menjars lleugers, pizzes, tacos, burritos, frankfurts, hamburgueses....



Estil: cream lager
Presentació: ampolla mitjana amb tap platejat
Graduació alcoholica: 5,1º
Amargor: 26 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 135 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 2-4º
Consumir preferentment abans de: març 2020
Productor: Enric,  Lot: 9/10/2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada