dilluns, 2 de juliol del 2018

Saison amb nectarines



La "saison" és un estil de cervesa que després d'estar a punt de desaparèixer, en els darrers anys s'ha convertit en una especialitat de culte dins el món cerveser. Es tracta d'una especialitat de temporada d'estiu que es produeix a Valònia, la part francòfona de Bèlgica. Originalment s'elaborava al final de la primavera per durar a través dels mesos d'estiu quan encara no existia la refrigeració. Havia de ser prou resistent com per conservar-se durant els mesos de calor, però no massa forta per ser resultar refrescant durant l'estiu. Ara s'elabora durant tot l'any en petites cerveseries artesanals valones, que reflecteixen els seus orígens com a casa rural. Algunes cerveseries artesanals dels EUA van recuperar l'estil i des de llavors s'ha popularitzat com una de les cerveses més singulars que es poden provar.

Aquesta cervesa fa servir un llevat especial que fermenta en el rang dels 20-25 º, pel que resulta ideal per tenir-la fermentant quan arriba la calor. A causa de les altes temperatures produeix èsters en abundància que li confereixen un sabor peculiar, entre picant, frutal i floral com poques varietats


La nostra saison ha fermentat amb nectarines fresques, per aportar un gust dolç i l'aroma de fruita a la complexitat de la pròpia cervesa. És una cervesa ideal com a aperitiu. 

Estil: saison
Presentació: ampolla mitjana amb tap vermell
Graduació alcoholica: 7º
Amargor: 28 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 150 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: setembre 2018
Productor: Enric,  Lot: 21/5/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada