dijous, 5 d’octubre del 2017

Fresh hop



La flor del llúpol és el gran additiu de la cervesa. Li aporta l'amargor, part del gust i bona part de l'aroma. Com totes les flors, els aromes del seu pol·len es perden exponencialment amb el pas del temps. Setembre és l'època de recol·lecció del llúpol. I com cada any aprofitem aquest mes per fer una elaboració amb llúpol fresc recent collit a Bordils. 

Per gaudir d'aquesta frescor una recepta d'una pale ale discreta amb baix contingut alcohòlic que no robi protagonisme al convidat del setembre i els seus subtils aromes cítrics i herbals. La cuinada està feta amb la tècnica "continus hopping" en la que s'addiciona llúpol periodicament en les diferents fases de cocció.




Estil: american pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap verd
Graduació alcoholica: 5,4º
Amargor: 32 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 155 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: novembre 2017
Productor: Enric,  Lot: 2/9/2017

Vota la de llúpol fresc



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada