dilluns, 1 de maig de 2017

Borratja


Com cada any l’arribada de la primavera ens brinda l’oportunitat de jugar amb motius florals. Una de les meves flors predilectes per combinar amb la cervesa és la flor de la borratja. Tradicionalment aquesta flor s’ha usat per fer l'aigua de borratja, una beguda molt refrescant de sabor lleugerament amarg i àcid, amb un llarg curriculum de propietats curatives. Tradicionalment s'usava per enfortir el sistema circulatori i també per la menstruació de les dones.

Per a la versió cervesera de l’aigua de borratxa, he triat un dels estils més caracteristics del repertori belga, la golden ale, una cervesa rossa de la família de les cerveses fortes belgues. És tracta d’una cervesa subtilment especiada de gust i amb aromes intensos, ambdues coses procedents del llevat belga, que es converteix en un excel·lent suport per a transportar la sedositat i l'amargor floral de la borratja. És una cervesa complexa en el glop i persistent en la boca que beguda freda treu la sed i passa bé, però que darrera la seva bonhomia, enganya al paladar sobre el seu contingut alcohòlic. Excel·lent com a aperitiu o copa de nit a la fresca.
 
Estil: Belgian Golden strong ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap blau
Graduació alcoholica: 7,4º
Amargor: 22 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 186 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: setembre 2017
Productor: Enric,  Lot: 3/4/2017

Vota la borratja

Cap comentari:

Publica un comentari