dilluns, 7 de novembre de 2016

Wipa


Les american wheat són una versió americana de la clàssica weissbier alemanya, feta amb blat en comptes d'ordi, i a on el llevat neutre americà deixa que el llúpol sigui el protagonista. Recentment i coincidint amb la moda de les ipas, les cerveses més amargues i llupolitzades, s'ha fusionat l'estil de les ipa amb el concepte de les cerveses de blat donant lloc a les anomenades wipas (white indian pale ale) on es combina l'amargor del llúpol amb el cos del blat que l'atenua deixant una agradable amargor. 
Aquesta és una wipa experimental el·laborada pels amics de Lo Vilot amb els llúpols magnum i perle, de collita pròpia, que imparteixen uns sabors i aromes especiats i lleugerament florals. És una ipa suau, amb amargor continguda molt ben balancejada amb l'aportació del blat. La resta de les maltes son pàl·lides, fet que li atorga un color clar, i amb una lleugera terbolesa caracteristica de totes les cerveses de blat. És una cervesa de glop llarg, lleugerament citrica molt refrescant i bebible i bon record en boca. Ideal per aperitiu o acompanyament en apats lleugers. 

Estil: white ipa
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Graduació alcoholica: 5,9º
Amargor: 80 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum:4-6º
Consumir preferentment abans de: desembre 2016
Productor: Lo Vilot,  Lot: 3/10/2016

Vota la Wipa

Cap comentari:

Publica un comentari