dissabte, 27 de febrer de 2016

Jack Daniels



La Jack Daniels és una cervesa negra molt especial. El seu estil és el robust porter, és a dir una porter de gamma alta, amb una gran complexitat de maltes caramelitzades que li donen el color, també li aporten un caire dolçòs i una agradable escalf acohòlic.

La cervesa, un cop acabada la fermentació, passa per un procés de maduració de tres mesos amb prunes confitades i flocs de fusta procedents de les botes de whisky Jack Daniels que queden en desús en la factoria de Lynchburg, a l'estat de Tennessee, als EUA. L'objectiu d'aquesta curiosa combinació és potenciar encara més el registre de dolços de les maltes amb la dolçor de les prunes i acompanyar l'aroma propi de la cervesa que hem el·laborat amb el de la cervesa destil·lada, és a dir el whisky (o millor dit el bourbon en aquest cas). L'ús de la fusta com aromatitzant, permet imitar el procés de maduració en bota, i adquirir el gust envellit de la fusta.

És una cervesa de mitja tarda o de copa de nit que s'ha de beure no massa freda i fruïnt-la en companyia.

Estil: robust porter
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Graduació alcoholica: 7º
Amargor: 43 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 180 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 10-12 graus
Consumir preferentment abans de: desembre 2017
Productor: Enric,  Lot: 27/10/2015

Vota la Jack Daniels


Cap comentari:

Publica un comentari