dilluns, 13 d’octubre del 2014

Maltes biològiques


Ja tenim als obradors del Club Cerveser Can Navarra la malta per la nova temporada 2014-2015. La comanda s'ha fet a Weyermann, probablement la millor malteria d'Europa, situada a Bamberg, a la regió de baviera.  Weyermann porta des del 1879 maltejant les millors cerveses alemanyes i, la seva fama, l'ha situat com una de les malteries més buscades del món.

D'acord amb els acords que vam prendre en la darrera assemblea, tota la malta base demanada és ordi de collita biològica. La malta base és un 70-80% del grà emprat per fer la cervesa. La resta són diferents maltes caramelitzades, que ara per ara es difícil obtenir-les biològiques, i altres cereals adjunts com civada, blat, sègol, blat de moro, arròs, etc. Gairebé tots els adjunts es troben d'origen biològic.
Ja podem dir doncs que les cerveses del Club són biològiques en un 80-90% del seu grà. El cost de la malta biològica gairebé dobla el de la malta no biològica però, tal i com vam acordar a l'assemblea, aquest any no repercutirà en el cost final de la cervesa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada