La
primavera ens demana prendre coses més refrescants, de gustos vius y més
intensos. Es diu que
una cervesa està balancejada quan la dolçor de les maltes i l’amargor dels
llúpols es compensen. Si
a la tardor i hivern el protagonisme el tenen les maltes aportant dolçor i cos
per damunt de l’amargor per fer front als dies de fred, a la primavera són els
llúpols els qui posen l’accent amb els seus sabors associats a l’amargor per
calmar la sed. Per això, us ofereixo dues propostes ben diferents entre si,
però que tenen el tret comú de ser cerveses on el balanç es decanta lleugerament
cap a l’amargor.
Amb aquest nom, que celebra la mort de la que fou primera ministra del Regne Unit i inspiradora de les retallades a Europa, he batejat aquesta cervesa fosca típica d’Anglaterra. Es tracta de l’estil premium bitter, que com el seu nom indica busca una amargor al rerafons del paladar. El secret de l’estil está en cercar llúpols nobles anglesos, d'amargor agradable i cuinar-los de forma intensa perque donin una amargor de fons mancada de sabor i olor, per tal que permeti saborejar i olorar les maltes dolces i torrefactes, tot buscant un equilibri entre la dolçor i una amargor molt present al fons. És una cervesa amb cos. La seva baixa carbonatació i la complexitat de les maltes que porta la fa ideal per acompanyar carns a la brasa, pizzes...
5,2 graus alcoholics. 155 Kcal./ampolla
Data caducitat: abril 2014 Lot: 05.03.13
Servir entre 10 i 12º
La dama de ferro
Amb aquest nom, que celebra la mort de la que fou primera ministra del Regne Unit i inspiradora de les retallades a Europa, he batejat aquesta cervesa fosca típica d’Anglaterra. Es tracta de l’estil premium bitter, que com el seu nom indica busca una amargor al rerafons del paladar. El secret de l’estil está en cercar llúpols nobles anglesos, d'amargor agradable i cuinar-los de forma intensa perque donin una amargor de fons mancada de sabor i olor, per tal que permeti saborejar i olorar les maltes dolces i torrefactes, tot buscant un equilibri entre la dolçor i una amargor molt present al fons. És una cervesa amb cos. La seva baixa carbonatació i la complexitat de les maltes que porta la fa ideal per acompanyar carns a la brasa, pizzes...
5,2 graus alcoholics. 155 Kcal./ampolla
Data caducitat: abril 2014 Lot: 05.03.13
Servir entre 10 i 12º
American beauty
Les american pale ale són probablement les cerveses més típiques dels EUA. Són cerveses rosses de maltes lleugeres que cedeixen tot el protagonisme als llúpols americans, molt florals i cítrics. A diferencia de la bitter anglesa, aquesta defuig l’amargor de fons i el que busca és la lleugeressa de l’amargor en el sabor i en l’olor. Els llúpols s’incorporen al final de la cocció per tal de que deixin el mínim d’amargor i el màxim de sabor i olor. El balanç resta igualment equilibrat amb tendència a l’amargor però d’una forma molt diferent a la bitter anglesa.
Per tal de
pronunciar encara més els tons cítrics i florals dels llúpols americans, en
aquesta recepta he afegit tocs de taronja i llimona en forma de melmelada. El
resultat és una cervesa intensa i complexa de gust però alhora lleugera de cos
i grau alcohòlic. Ideal en dies de calor per apagar la sed, sola o com aperitiu
acompanyada d’unes olives, uns tacs de formatge o un embotit.
4 graus
alcoholics. 122 Kcal./ampolla
Data caducitat:
abril 2014 Lot: 11.03.13
Servir entre 6 i
8 ºC
Gràcies pels vostres comentaris
ResponElimina