La kölsch és una cervesa rossa de baixa graduació
i poc amarga. S’elabora com una ale, però es fermenta com una lager
per això està dins la categoria de cerveses híbrides.
Aquest estil va néixer a principis del segle
XX a la ciutat alemanya de Colònia, encara que els seus orígens es remunten a
l’any 874 d.C. A finals del segle XIX les lager pàl·lides importades de Bohèmia
entraven amb força als mercats locals. Els cervesers de Colònia van decidir
contraatacar amb la seva pròpia cervesa pàl·lida i van unificar l’estil per
crear una denominació d’origen que els permetés fer front a la invasió
lager.
És una cervesa molt fina i mesuradament deliciosa, que es pot beure en
quantitat perquè no cansa al paladar. Però la seva mesura en el sabor,
l’amargor i l’aroma amaguen una complexitat tècnica en el procés d’elaboració
per aconseguir la transparència i la suavitat adequades a l’estil.
Presentació:
ampolla mitjana amb tap daurat
Graduació
alcoholica: 5º
Amargor: 22 IBUS (international bittering unit)
Poder
caloric: 148 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura
òptima de consum: 6-8º
Consumir
preferentment abans de: maig 2019
Productor: Pablo, Lot: 3/1/2019
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada