La nostra bàltic porter conté una gran complexitat de maltes caramelitzades que li donen el color i també li aporten una dolçor avellutada i una agradable escalf acohòlic. La cervesa, un cop acabada la fermentació, passa per un procés de maduració de tres mesos amb flocs de fusta procedents de les botes de whisky Jack Daniels que queden en desús en la factoria de Lynchburg, a l'estat de Tennessee, als EUA. L'objectiu d'aquesta curiosa combinació és potenciar encara més el registre de dolços de les maltes amb la fusta i acompanyar l'aroma propi de la cervesa que hem el·laborat amb el de la cervesa destil·lada, és a dir el whisky (o millor dit el bourbon en aquest cas). L'ús de la fusta com aromatitzant, permet imitar el procés de maduració en bota, i adquirir el gust envellit de la fusta donant records a vainilla, canyella i cacau.
És una cervesa de mitja tarda o de copa de nit que s'ha de beure no massa freda i fruïnt-la en companyia.
Graduació alcoholica: 7,5º
Amargor: 43 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 285 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 12-14 graus
Consumir preferentment abans
de: març 2020
Productor: Enric, Lot: 17/10/2018Vota la Jack Daniels
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada