dimarts, 26 de febrer del 2019

Jack Danniels



La Jack Daniels és una cervesa negra molt especial d'estil baltic porter. La història d'aquest estil és remunta a les cerveses negres dolces que els portejadors dels ports anglesos bevien. Les porters de gamma alta, amb més graduació i de fermentació lager eren enviades en botes de fusta a l'Europa oriental a través del mar Bàltic, i d'aquí agafaven el seu nom.
La nostra bàltic porter conté una gran complexitat de maltes caramelitzades que li donen el color i també li aporten una dolçor avellutada i una agradable escalf acohòlic. La cervesa, un cop acabada la fermentació, passa per un procés de maduració de tres mesos amb flocs de fusta procedents de les botes de whisky Jack Daniels que queden en desús en la factoria de Lynchburg, a l'estat de Tennessee, als EUA. L'objectiu d'aquesta curiosa combinació és potenciar encara més el registre de dolços de les maltes amb la fusta i acompanyar l'aroma propi de la cervesa que hem el·laborat amb el de la cervesa destil·lada, és a dir el whisky (o millor dit el bourbon en aquest cas). L'ús de la fusta com aromatitzant, permet imitar el procés de maduració en bota, i adquirir el gust envellit de la fusta donant records a vainilla, canyella i cacau.
És una cervesa de mitja tarda o de copa de nit que s'ha de beure no massa freda i fruïnt-la en companyia.

Estil: baltic porter
Presentació: ampolla de 33cl amb tap negre
Graduació alcoholica: 7,5º
Amargor: 43 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 285 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 12-14 graus
Consumir preferentment abans de: març 2020
Productor: Enric,  Lot: 17/10/2018

Vota la Jack Daniels


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada