Es coneix com a cervesa d'abadia totes les cerveses que imiten les receptes que des de fa segles s'el·laboren en alguns monestirs cistercencs.
La història d'aquestes cerveses es remunta a l'edat mitjana quan era frequent que les abadies de monjos fessin la seva pròpia cervesa per autoabastir-se. Va ser al 1664 que l'Abad del monestir de La Trappe va el·laborar un estricte codi d'observança tant per evitar l'embrigament dels monjos, com per que el seu saber fer cerveser fos considerat com un tasca al servei de la comunitat.

Tots ells s'han mantingut fidels a les seves receptes, les quals guarden com el secret més valuós de l'abadia, i també als mètodes tradicionals que els han donat fama. El que si que ha canviat és que en comptes de proveir a la comunitat més propera, en l'actualitat exporten arreu del món, fins a punt, que les cerveses d'abadia són considerades avui per avui de les millors que es poden trobar.
Aquests monestirs s'han convertit en un atractiu turístic i, tot i que són objecte de peregrinació de cervesers d'arreu, no permeten la visita als obradors per mantenir el secret del seu mètode.

No és una cervesa d'aperitiu ni de glop llarg. Al contrari, és una cervesa per beure amb un bon àpat, o després tot fent una copa, glop a glop bevent-la a poc a poc, per poder-la saborejar.
Estil: belgian dark strong
Presentació: ampolla mitjana amb tap vermell
Graduació alcoholica: 8,4º
Amargor: 32 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 290 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 12-14º
Consumir
preferentment abans de: setembre 2019
Productor: Enric,
Lot: 10/30/2018
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada