La família de les cerveses ambre dona lloc a cerveses complexes de gust, amb cos, i que tenen en comú el característic color de la pedra ambre. Per aconseguir aquestes característiques cal una bona tria dels ingredients, una elaboració metòdica i una maduració llarga.
Com la majoria d’estils lager, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb la gran presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta ambre, que dóna un color vermell intens i una dolçor residual, i la resta de maltes caramelitzades li aporten un aroma característic.
La fermentació lager a baixa temperatura i una llarga guarda en fred, la deixa fresca i suau, de glop fàcil. Aquesta recepta, que cada hivern tenim ocasió de tastar, acompanya bé a tothora, perque tant serveix d'aperitiu, com per acompanyar un àpat, com per prendre com a copa, al vespre, i fruir de la seva complexitat.
Com la majoria d’estils lager, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb la gran presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta ambre, que dóna un color vermell intens i una dolçor residual, i la resta de maltes caramelitzades li aporten un aroma característic.
La fermentació lager a baixa temperatura i una llarga guarda en fred, la deixa fresca i suau, de glop fàcil. Aquesta recepta, que cada hivern tenim ocasió de tastar, acompanya bé a tothora, perque tant serveix d'aperitiu, com per acompanyar un àpat, com per prendre com a copa, al vespre, i fruir de la seva complexitat.
Estil: amber lager
Presentació: ampolla
de 33cl amb tap coure
Graduació alcoholica: 5,7º
Amargor: 32 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 160 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: Entre 6 i 8º
Temperatura òptima de consum: Entre 6 i 8º
Consumir preferentment abans
de: juny 2019
Productor: Enric, Lot: 22/10/2018Vota l'ambre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada