dilluns, 6 de març del 2017

Danau



L'estil vienna lager es va desenvolupar just després de la introducció del llevat lager (sacharomices pastorianus), a principis del segle XVIII a Vienna en contraposició a les cerveses pilsener txeques que s'estaven posant de moda arreu d'Europa. Les vienna però teníen dues característiques diferencials amb les pilsener. Les maltes d'ordi austríaques eren molt més dolces que les txeques i la seva aigua contenia molt més calç. El resultat d'aquestes diferencies donava a les lagers de Vienna un sabor característic diferent de les lagers txeques. Els emigrants austríacs la varen portar a Mèxic on va tenir molt èxit gracies al qual va sobreviure després del decliu de l'estil a Europa. 

La Danau, feta íntegrament amb malta vienna, és una lager complexa i maltosa a diferència de les lagers comercials a les que estem més habituats. Això és degut a que está cuinada en exclusiva amb malta vienna, una mica més profunda i dolça que la malta pils, seguint un proces de decocció. El seu punt fort és el cos i la persistència en boca malgrat la seva moderada tenor alcohòlica. Els llúpols tot i presents són molt subtils amb tocs mentolats.

Estil: Vienna lager
Presentació: ampolla de 33cl amb tap vermell
Graduació alcoholica: 5,1º
Amargor: 22 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 151 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 6-8º
Consumir preferentment abans de: setembre 2016
Productor: Pablo,  Lot: 5/12/2016

Vota la Danau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada