Com cada any a les acaballes de l'hivern tenim ocasió de tastar una cervesa negra envellida en fusta. Si l'any passat va ser la
Jack Daniels, enguany és una stout de gamma alta, amb una gran
complexitat de maltes caramelitzades que li donen el color, també li
aporten un caire dolçòs i una agradable escalf acohòlic.
La
cervesa, un cop acabada la fermentació, passa per un procés de maduració
de tres mesos amb flocs de fusta de vinya de l'anyada. L'objectiu d'aquesta curiosa
combinació és potenciar l'aroma de les maltes i aportar notes de vi blanc i fruita madura. L'ús de la fusta com aromatitzant,
permet imitar el procés de maduració en bota, i adquirir el gust
envellit de la fusta.
És una cervesa de mitja tarda o de copa de nit que s'ha de beure no massa freda i fruïnt-la en companyia.
Estil: stout
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 25 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 200 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 10-12 graus
Consumir preferentment abans
de: desembre 2018
Productor: Enric, Lot: 27/10/2016Vota la Sarment
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada