dimecres, 11 de novembre del 2015

Cuinada oberta: Russian imperial stout


Com cada any per aquestes dates, el dia 28 de novembre farem la cuinada de cervesa oberta a tots els socis que vulguin assitir-hi.

En aquesta cuinada sempre aprofitem per assajar estils inèdits al Club que , en cas d'agradar, podem incorporar al calendari anual en la següent temporada.

Aquest any l'estil que ens proposem per aquesta cuinada és un estil dificil, la Imperial stout, que té el seu origen en la cervesa anglosaxona que es feia al segle XVIII  per exportar a la russia imperial dels tzars. Era una cervesa de gran contingut alcohòlic per evitar que es congelés en el viatge. Estava destinada a les èlits dominants, la noblesa i la cort del Tzar, molt amants de les cerveses fosques, profundes i alcohòliques.  

La cuinada es farà a l'obrador de Bordils, començarà a les 8h30 del matí i finalitzarà pels volts de les 14h. Durant la cuinada farem un aperitiu cerveser. Tres mesos més tard, un cop la cervesa estigui a punt per embotellar, farem un altre aperitiu per tastar-la junts i repartir per a cada assistent una ampolla de 1/2  litre de la cervesa elaborada, per tal que també la gaudiu a casa.

El timming aproximat serà el següent:

8h30 molturació del grà
9h macerat
11h cocció
12h refredat
13h sembra del llevat
Cap a les 12h Aperitiu de cerveses del Club i pica-pica del que cadascú porti

Per participar-hi, cal inscriure's enviant un mail a cannavarra@gmail.com abans del 25 de novembre. Les places són limitades. L'activitat tindrà un preu de 15€ que s'abonarà el mateix dia 28 per compartir les despeses de la cervesa de l'aperitiu i la cervesa que s'elaborarà. S'agrairà si porteu alguna cosa per picar per acompanyar la cervesa.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada