Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable.
La idea d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa aromàtica i intensa que combini amb l’estil americà de les indian pale ale, que són cerveses seques, molt llúpulades, amargues i de grau elevat. És l’estil cerveser que està triomfant més entre les microcerveseries independents i que té el seu orígen en les cerveses que Anglaterra enviava a les Índies i que necessitava una major presència d’alcohol i amargor per arribar en condicions òptimes després de viatjar durant mesos en les bodegues dels vaixells que conectaven la metròpoli amb les seves colònies.
Aquest any la cydònia l'hem fet amb la col·laboració de SOMA-beer de Barcelona per oferir als socis del Club la nostra IPA de desembre, reversionada per Ramon Prats, el millor cerveser en aquest estil. La Cydònia porta llúpols americans de primera qualitat amb gustos tropicals i florals aromatitzats amb codony fresc de Madremanya d'un dels socis del Club, en Jaume Masferrer.
Estil: india pale ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap
platejat
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 55 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 170 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir
preferentment abans de: febrer 2016
Productor: Enric, Lot: 20/10/2015
Productor: Enric, Lot: 20/10/2015
Vota la cydònia
M'ha agafat set sol de llegir-me lo que expliques de la cydonia aquesta ... no veguis quina pinta !!!
ResponElimina