Els llevats, que són protagonistes de la meravellosa transformació del most de cereals en cervesa, són en el fons uns grans desconeguts. Portem segles usant una familia de llevats, els sacharomyces, que en les seves distintes varietats en ha servit per fer el pà i la cervesa. Però el cert és que els sacharomyces són un del 0,1% de llevats coneguts. La inmensa majoria encara no sabem ni que existeixen. Sortosament, i a rebuf del món dels vins orgànics, els laboratoris estan descobrint noves espècies de llevats amb propietats increïbles també per a la cervesa.
Aquest mes us presentem una cervesa feta amb Metschnikowia pulcherima, un llevat aïllat per la Universitat de Santiago de Chile que es pot trobar en la pela d'algunes fruites com el prèssec i s'ha fet molt popular en els vins sudafricans. Hi han poques referències de l'ús d'aquest llevat en cervesa i per això des del Club hem volgut contribuir a investigar-ne les propietats i estem molt satisfets dels resultats. Té un aroma que recorda molt a la fruita madura i un sabor net molt peculiar i complex que va de les fruites negres com la grosella o les mores a les fruites d'òs com l'albercoc, deixant un record en boca entre aspre i amarg semblant al vellutat de la pell de la fruita, ideal per treure la sed insaciable dels dies de calor.
Estil: inèdit
Presentació: ampolla mitjana amb tap plata
Presentació: ampolla mitjana amb tap plata
Graduació alcoholica: 5,7º
Amargor: 18 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 140 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir
preferentment abans de: setembre 2019
Productor: Enric,
Lot: 23/5/2016
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada