Fa temps que teniem li teníem ganes i aquí la teniu. La lichtenhainer era un estil històric molt popular a Lichtenhain i a tota la regió de Thüringen (Alemanya) fins a finals del segle XIX. Després desapareix i es perden totes les referencies de tast, quedant sols documentada la tècnica per elaborar-lo, fins fa un parell d’anys que algunes cerveseres, com westbrook o brekeriet, s’atreveixen a reprendre’l. El Club can Navarra es suma a aquest intent de treure de l’oblit una de les cerveses més refrescants per l’estiu.
Es tracta d’una
cervesa de blat de baixa graduació i molt poca amargor que té la
peculiaritat de fer-se amb blat brasejat i fumat i fermentar-se amb
lactobacillus, buscant l’equilibri entre una agradable acidesa i la
plenitud del blat fumat. És molt bevible i, tot i el sorprenent
contrast inicial de fum i acidesa del primer glop, ràpidament la
gola en demana un altre i un altre. Una cervesa ideal per acompanyar
carns a la brasa o com aperitiu.
Estil:
Lichtenhainer
Presentació: ampolla de 33cl amb tap vermell
Graduació alcoholica: 4,3º
Amargor: 6 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: juliol 2019
Productor: Enric, Lot: 24/04/19
Vota la Lichtenhainer
Presentació: ampolla de 33cl amb tap vermell
Graduació alcoholica: 4,3º
Amargor: 6 IBUS (international bittering unit)
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: juliol 2019
Productor: Enric, Lot: 24/04/19
Vota la Lichtenhainer
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada