dissabte, 3 de novembre del 2018

La garroferaUna cervesa típicament tardoral de caràcter suau, dolç i agradable al paladar. Les porter són cerveses fosques on predominen les maltes per damunt de tots els altres ingredients. El seu color marró intens s’aconsegueix amb maltes torrades i caramel·litzades carregades de sucres no fermentables que sobreviuen al procés de fermentació i són les que li aporten el caràcter dolç.

En aquesta ocasió es busca ressaltar la dolçor terrosa de la garrofa, una tavella que malgrat ara es poc apreciada temps enrere s’usava com a succedani de la xocolata. D’entre les maltes presents en aquesta cervesa també hi ha una important presencia de malta xocolata, una malta d’ordi que té uns aromes que recorden al cacau i que es barregen amb el gust la garrofa de forma molt bona.

Aquesta és una cervesa de glop fàcil malgrat la seva graduació. Per gaudir-la bé no convé que estigui massa freda. Se li aprecien aromes de nous, café, castanyes i cacau i una sensació en boca agradable que la fa molt bebible a totes hores.Estil: english porter
Presentació: ampolla mitjana amb tap marró
Graduació alcoholica: 5,7º
Amargor: 28 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 176 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 12º
Consumir preferentment abans de: gener 2019
Productor: Enric,  Lot: 1/10/2018


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada