Amb aquest nom coneixien els antics grecs la que ells anomenaven la fruita de l’amor. L’arbre estava consagrat a Afrodita, la deessa que s’ocupava d’aquests afers i els seus fruïts mai no faltaven en la primera nit de les parelles de nuvis. Molt més tard a casa nostra la vam conèixer amb el nom de codony i membrillo a la resta de les Espanyes. El codony tot i ser una fruita aspre de menjar crua té un aroma molt potent i agradable.
La idea d’aquesta cervesa és aprofitar aquesta fruita de tardor per obtenir una cervesa aromàtica i intensa que combini amb l’estil americà més avantguardista que són les brut indian pale ale, que són cerveses seques, llúpulades d'amargor suau. És l’estil cerveser que està triomfant més entre les microcerveseries independents de la costa oest com a resposta a la moda de les new england ipa de la costa est.
Aquest any la cydònia l'hem fet amb la col·laboració de la cervesera Lo Vilot de Lleida, per oferir als socis del Club la nostra IPA de desembre, i alhora donar-la a conèixer arreu de Catalunya. La Cydònia porta llúpols autòctons frescos dels camps de Lo Vilot aromatitzats amb el codony fresc de tardor. El resultat és una cervesa refrescant, molt bebible i tremendament adictiva.
Presentació: ampolla mitjana amb tap
blanc
Graduació alcoholica: 6,3º
Amargor: 52 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 170 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir
preferentment abans de: febrer 2019
Productor: Enric, Lot: 5/11/18
Productor: Enric, Lot: 5/11/18
Vota la cydònia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada