Històricament els mestres
cervesers designaven stout a les cerveses negres més potents del seu repertori.
Per capitalitzar l’èxit comercial de les porter (cerveses més bebibles pels
treballadors dels molls britanics), aquestes varen començar a anomenarse Porter
Stout.
L’ús del llenguatge ha fet que les stout comercials actualment siguin
cerveses “de sessió”, mes lleugeres i caracteritzades pels aromes torrats, com
per exemple la coneguda Guiness.
L’Estornell és una Irish Dry
Stout molt bebible, suau i poc calòrica. És una cervesa d’alta fermentació,
molt fosca però lleugera, com l’ocell. La intensitat de l’ordi torrat, que dóna
part del seu caràcter amarg i astringent, és balancejada per una certa acidesa
provinent de la malta de blat. Tot això, arrodonit per un final de fruits secs
i capuccino, gràcies a la malta xocolata.
Estil: Irish dry stout
Presentació: ampolla mitjana amb tap negre
Graduació alcoholica: 5,3º
Amargor: 26,5 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 173 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 10-12º
Consumir
preferentment abans de: desembre 2015
Productor: Pablo,
Lot: 3/4/2015
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada