Un any més, amb l'arribada de la tardor , podem saborejar una scottish strong, popularment anomenada wee heavy. Les escoceses són cerveses denses, profundes, càlides, molt
maltoses i poc o gens amargues.
El seu rang alcohòlic es situa en la banda alta, entre els 6,5 i els 10º,
que s’aconsegueixen amb un llarg macerat amb molt cereal i la mínima aigua per
aconseguir un most dens i caramelitzat, que encara es concentra més degut a una
llarga cocció que el deixa més caramelitzat. Aquest most tan ple de sucres es
sotmet a una intensa i llarga fermentació per aconseguir un perfil net clarament maltòs
i càlid amb aromes de mora i figa.
La Popeye beer és un bon exemple d’aquest estil. Amb els seus 8º compleix amb
la dita escocesa de que recordes la primera que veus però mai no recordes la
última. És una cervesa que requereix haver dinat o sopat abans de prendre-la, de fet la seva dolçor la fa ideal com a postre. Cal prendre-la a temperatura ambient i
no vol pressa, s'ha de saborejar a poc a poc disfrutant del regust de les
maltes darrera cada glop, tal com seria un oporto al món del vi.
Estil: scottish strong
Presentació: ampolla de 33cl amb tap taronja
Graduació alcoholica: 7º
Presentació: ampolla de 33cl amb tap taronja
Graduació alcoholica: 7º
Amargor: 28 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 300 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 12-14º
Temperatura òptima de consum: 12-14º
Consumir preferentment abans de: desembre 2018
Productor: Enric, Lot: 16/3/2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada