
Si inicialment van ser els llúpols americans els que van revolucionar estils originàriament anglesos, com les india pale ale, ben aviat el focus es traslladarà a l'hemisferi sud. Nova Zelanda és avui per avui el paradigma dels sabors i els aromes més refinats.
Després d'anys d'experimentació creuant varietats nobles han aparegut llúpols amb noms que evoquen la cultura maorí com motueka, kohatu, waimea, rakau, wai-iti, riwaka... tots ells potents potenciadors de l'aroma que van des del mango a la llima, passant per un ampli registre de fruites tropicals.
La new zealand és una mostra del que donen de si els ingredients de les antípodes. Una barreja de motueka i waimea en una ipa d'estil oceànic, fermentada amb llevats australians, que dona com a resultat una cervesa fresca, bebible i d'una amargor fina i persistent. Un humil tribut que des del club volem fer al treball silenciòs que des de fa anys fan els pagesos zelandesos per buscar l'excel·lencia.
Estil: nz india pale ale
Presentació: ampolla de 33cl amb tap verd
Presentació: ampolla de 33cl amb tap verd
Graduació alcoholica: 6º
Amargor: 50 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 150 Kcal/ampolla de 75 cl.
Temperatura òptima de consum: 2 - 4º
Consumir preferentment abans
de: setembre 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada