diumenge, 31 de gener del 2016

Märzen



La història de les märzen neix, com les vienna, a propòsit del descobriment del llevat lager i i l'èxit de les pilsener provinents de Txèquia i que estaven arrassant amb la tradicional industria cervesera d'arreu d'Europa. Els bavaresos reaccionen introduïnt el llevat lager amb les seves maltes tradicionals, la popular malta Munich, obtinguent com els vienesos amb la malta vienna, una cervesa diferenciada de les txeques.
Degut a que el llevat lager necessita baixes temperatures, la producció es concentrava sobretot en el mes de març i es guardava fins els mesos d'estiu. D'aquí l'origen del seu nom: märzen (març). Amb el temps les märzen es van convertir en les cerveses més populars d'Alemanya, especialment per la tradició de buidar els cellers un cop passat l'estiu, al mes d'octubre, en les tradicionals oktoberfest (festes d'octubre) l'imatge de les quals ens apareix amb una noia amb trenes vestida amb trajo tradicionals portant un grapat de gerres a cada mà.
La nostra märzen, feta amb malta munich, intenta emular la popular cervesa de l'oktoberfest, tot i que avançada en el temps, ja que el nostre mes de març malauradament cada cop és menys d'hivern.

Estil: Märzen oktoberfest
Presentació: ampolla de 33cl amb tap blanc
Graduació alcoholica: 4,5º
Amargor: 24 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 140 Kcal/ampolla
Temperatura òptima de consum: 4-6º
Consumir preferentment abans de: setembre 2016
Productor: Enric,  Lot: 13/12/2015

Vota la Märzen 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada