dissabte, 2 de gener del 2016

La panotxa

Triar ens costa perquè en la tria sempre hi ha implicita la renuncia de l'opció no escollida. Deu  esser per això que les cream ale són cerveses cada cop més populars als EUA. Es tracta d'un estil híbrid que reuneix les qualitats de les cerveses ale i també de les lager, ja que en realitat es fa amb una barreja d'ambdòs llevats. Això permet obtenir una cervesa d'ampli espectre i molt versatil ja que en temperatures altes dóna un perfil més ale i en temperatures baixes més lager. Si t'agraden els dos estils, aquest és una forma de no haver de triar.

Sigui com sigui, el que em sembla més atractiu de la moda "cream" és que s'elaboren amb un percentatge important de blat de moro, cereal molt abundant als EUA, però també a casa nostra. El blat de moro dóna a aquestes cerveses un sabor maltòs conegut que recorda a les panotxes bullides o fins i tot als famosos kellogs. És una cervesa molt seca, doncs la combinació dels dos llevats la deixa gairebé sense sucres residuals, i alhora d'amargor persistent. Ben freda és el complement ideal com a aperitiu o per acompanyar menjars lleugers, pizzes, tacos, burritos, frankfurts, hamburgueses....






Estil: cream ale
Presentació: ampolla mitjana amb tap daurat
Graduació alcoholica: 4,5º
Amargor: 25 IBUS (international bittering unit)
Poder caloric: 135 Kcal/ampolla de 33 cl.
Temperatura òptima de consum: 2-4º
Consumir preferentment abans de: estiu 2016
Productor: Enric,  Lot: 8/9/2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada