La kölsch és una cervesa rossa de baixa graduació i poc amarga. S’elabora com una ale, però es fermenta com una lager per això està dins la categoria de cerveses híbrides.
Aquest estil va néixer a principis del segle
XX a la ciutat alemanya de Colònia, encara que els seus orígens es remunten a
l’any 874 d.C. A finals del segle XIX les lager pàl·lides importades de Bohèmia
entraven amb força als mercats locals. Els cervesers de Colònia van decidir
contraatacar amb la seva pròpia cervesa pàl·lida i van unificar l’estil per
crear una denominació d’origen que els permetés fer front a la invasió
lager.
És una cervesa molt fina i mesuradament deliciosa, que es pot beure en
quantitat perquè no cansa al paladar. Però la seva mesura en el sabor,
l’amargor i l’aroma amaguen una complexitat tècnica en el procés d’elaboració
per aconseguir la transparència i la suavitat adequades a l’estil. Per això,
aquest ha estat l’estil designat per a la competició estatal de l’associació de
cervesers casolans (ACCE), i en la qual aquesta kölsh representarà al nostre Club
cerveser.
5,1 º alcohòlics / 22 Ibus / 148 Kcal/ampolla de 33cl
Servir
entre 6 i 8º
Consumir preferentment abans de juliol 2014.
Productors: Pablo i
Enric. Lot: 18-12-13
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada