La família de les cerveses àmber dona lloc a
cerveses complexes de gust, amb cos, i que tenen en comú el característic color
de la pedra àmber. Per aconseguir aquestes característiques cal una bona tria
dels ingredients, una elaboració metòdica i una maduració llarga. Com la
majoria d’estils americans, aquesta també té un perfil sec, que contrasta amb
la presència de les maltes caramelitzades, sobretot la malta àmber, que dóna un
color vermell intens i molta dolçor residual, i la malta fumada que li aporta
un aroma característic. En la cocció duu un toc especiat de cardamomo, anís
estrellat i també una addició tardana de gengibre fresc afegit durant la
fermentació.
Aquesta recepta, que ja vam tenir ocasió de
tastar l’hivern passat, és una cervesa ideal per prendre com a copa, al vespre,
i fruïr de la seva complexitat.
5º alcohòlics. 161 Kcal./ampolla de 33cl, 30 Ibus
Servir
entre 8 i 10ºC
Consumir preferentment abans de desembre 2014.
Productor: Enric. Lot: 14-12-13
Consumir preferentment abans de desembre 2014.
Productor: Enric. Lot: 14-12-13
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada